Metros moderedaktör Petra Tungården har valt ut vårens snyggaste mönsteplagg i bildspelet ovan. Mer om mode hittar du här.

Vårens modescen är fylld av mönster. Vi har sett trenden på var och varannan visning i vår. Ett av de trendigaste mönstren är det blommiga. Det bokstavligen blomstrar  i klädbutikerna. Till och med det minimalistiska franska modehuset Céline bjöd på blommor på catwalken. Bär trenden från topp till tå eller bryt av med något mer subtilt.

►LÄS MER: Här är vårens hetaste trend
►LÄS MER: 27 trendiga solbrillor för alla plånböcker

Är blommor inget för dig? Lugn, det finns andra mönster att tillgå. Haka på den 70-tals inspirerade etnovågen. Hämta inspiration från artisten Joni Mitchells tidiga år och lev ut dina bohemiska drömmar. Blanda färger och mönster i alla regnbågens färger – böljande tyger i randigt, pailsleymönstrat, optiska print och toppa med ett par mockaboots. Stilen lämpar sig perfekt för sommarens alla festivaler. Våga ta ut svängarna.

►LÄS MER: Gladaste trenden är gul
►LÄS MER: Hitta rätta looken för urban safari

Behöver du mer inspiration? Spana in vårvisningarna från Dries van Noten, Emilio Pucci, Gucci, Chloé och Roberto Cavalli för en fulländad look.