Hårdare kontroller av palestinska fordon och fler vägar där israeler och palestinier kan färdas separerade från varandra, är några av de åtgärder som Benjamin Netanyahu presenterade vid ett besök på Västbanken under måndagen.

Netanyahus säkerhetsplan kommer efter det att Västbanken skakats av en rad våldsdåd den senaste tiden.

Attackerade med sax

Två palestinska tonårsflickor uppges ha huggit en äldre man med sax i centrala Jerusalem. Efter attacken sköts flickorna, 14 och 16 år gamla, av israeliska soldater. Den ena dödades, och den andra skadades svårt, enligt polisen.

Det 70-åriga offret, som skadades lindrigt, var också palestinier.

Vid en bensinstation utefter motorvägen som förbinder Jerusalem och Tel Aviv knivhöggs två israeler av en palestinier, innan han sköts till döds av israeliska säkerhetsstyrkor. En av israelerna dog och den andra skadades.

Även i de norra delarna av Västbanken sköts en palestinier ihjäl av soldater efter att han ska ha försökt knivhugga en israelisk man.

En 27-årig israelisk säkerhetsvakt har också förts till sjukhus med en skadad hand efter att av misstag ha skjutits av säkerhetsstyrkorna.

Arbetstillstånd

Netanyahu sade även under sitt besök i området att arbetstillstånd kommer att dras in för familjemedlemmar till palestinska angripare, som ett steg i att bekämpa våldsamheterna.

Sedan början av oktober har 90 palestinier och 16 israeler mist livet i våldsdåd i Västbanken. Omkring hälften av de dödade palestinierna misstänks för att ha planerat eller genomfört våldsdåd riktade mot israeler.