Så karaktäriserar fastighetsmiljardären Donald Trump sin konkurrent om att bli Republikanernas presidentkandidat i USA. I ett 95 minuter långt tal i Fort Dodge i Iowa kallade han dessutom en annan konkurrent, senator Marco Rubio, "klen som ett barn". Före detta Hewlett Packard-chefen Carly Fiorina, som också aspirerar på att bli president, omnämnde Trump som Carly vad-fan-hon-nu-heter.

Men den hårdaste kritiken riktade Trump mot Carson som ligger jämsides med honom i opinionsmätningarna i Iowa, den delstat som först röstar i nomineringsprocessen. I en intervju med CNN anklagade Trump den pensionerade kirurgen för vara "sjukligt retlig" – ett tillstånd som enligt Trump kan jämföras med sjukdomen hos en pedofil.

Carson vägrade på fredagen att gå i svaromål.

– Jag hade räknat med något liknande. Det är sådant som pågått i vårt land i åratal, sådant som drar ned oss alla i smutsen, sade han.

Carly Fiorina replikerade på Facebook till Trump: "Vem som helst kan öka värdet på ett mångmiljonarv, men inte ens all världens pengar skulle göra dig lika smart som Ben Carson."