Fakta: Har styrt i tolv år

President Cristina Fernández de Kirchner har lett landet sedan 2007. Hon tillhör, som de flesta av sina företrädare på posten, peronistpartiet, Partido Justicialista. Partiet bildades av landsfadern Juan Perón på 1940-talet och har sedan dess varit den största maktfaktorn i argentinsk politik.

Peronismen har varit svår att karaktärisera eftersom den bygger på populism, korporativism och nationalism, och har inslag både från höger och vänster. Inom partiet finns både höger- och vänsterfalanger som i de flesta andra länder skulle tillhöra helt skilda partier.

Valet markerar slutet på totalt tolv års styre av Christina Kirchner och hennes avlidne man och föregångare Nestor Kirchner, vars politiska arv bland annat kännetecknas av handelsprotektionism och fokus på social välfärd.

Glädjetjut hördes i Macris kampanjhögkvarter, när det meddelades att han skulle vinna med en marginal på 5–8 procentenheter.

Macri, som leder mitten-högerpartiet PRO, har i opinionsundersökningar haft en trygg ledning över rivalen Daniel Scioli.

Scioli, som är sittande presidenten Cristina Fernández de Kirchners favorit, fick 37,8 procent av rösterna i den första valomgången medan Macri hade 34,1 procent.

Eftersom vinnaren inte fick minst 45 procent av rösterna, vilket krävs för att nå presidentposten, utlystes en andra valomgång, vilket enligt BBC är första gången i historien.

– Jag vill rädda er från vild kapitalism. Macri vill utelämna er åt marknaden, varnade Scioli i ett tal till väljare i staden Mar del Plata.

Argentina är den tredje största ekonomin i Latinamerika efter Brasilien och Mexiko. Landet brottas med en stagnerande ekonomi och en inflation på över 20 procent. Argentina utkämpar även sedan länge en domstolstvist med en grupp långivare i USA som har skrämt bort investerare och gjort det svårt för Argentina att låna på den internationella kreditmarknaden.