I Newtown utanför Sydney i New South Wales ringlade sig kön lång till röstlokalerna. För Sasha Miller, 27, från Leichhardt har miljön varit den viktigaste frågan. I debatten inför valet har den däremot hamnat i skymundan.

– Inget av de två större partierna har någon stark fokus på miljön, säger hon till TT.

Trots det var det inte självklart att hon skulle lägga sin röst på De gröna.

– Jag försökte läsa på och det stod mellan De gröna och Labor. Men till slut föll valet på De gröna för jag tror till syvende och sist inte att det är någon större skillnad mellan Liberalerna och Labor.

Hon misstänker dock att det blir Liberalerna som drar det längsta strået i lördagens val. Med mindre än ett år vid makten tror hon att väljarna vill ge premiärminister Malcolm Turnbull en chans.

Tillväxtfrågor har dominerat

För Peter Coetzee, 54, från Newtown, är satsningar på tillväxt och företagande de viktigaste frågorna, något som också dominerat valkampanjerna. Han hoppas och tror att Liberalerna vinner.

– Jag skulle aldrig rösta på ett arbetarsocialistiskt parti, det går emot mina principer, säger han.

Han tror att den relativt stabila situationen som landet befinner sig i kan spela Labor i händerna. Men opinionssiffrorna inför valet har pekat på att det kan bli jämnt.

– Vi är trötta på att byta premiärminister hela tiden, så jag tror att man kommer att rösta fram Liberalerna. Jag skulle inte vara så säker på att det blir ett jämnt val, säger Peter Coetzee.

Sällan bara en mandatperiod

Teryn Crick, 29, Camperdown, delade ut valblanketter för Labors vice partiledare Tanya Plibersek.

– Jag antar att anledningen till att jag är här är att jag vill se rejäla satsningar på vård och utbildning. Labor tror på det och det är det som partiet satsar på när det är vid makten, säger hon.

Hon medger att en trötthet på ständiga premiärministerbyten kan bidra till en valförlust för Labor och lägger också till att det är sällan ett parti bara sitter en mandatperiod, så som de Liberala hittills har gjort.

– Men jag är försiktigt optimistisk, säger hon.