Fakta: Detta har hänt

7 juni: Lisa Holm försvinner från sitt sommarjobb på ett kafé i byn Blomberg på Kinnekulle.

8 juni: Polisen har inlett en stor sökinsats, där man efter ett par dagar tar hjälp av Missing People.

12 juni: Tre personer, två bröder och en kvinna som är gift med en av dem, förhörs om försvinnandet. En kropp hittas på en gård några kilometer från kaféet.

13 juni: Polisen bekräftar att det är Lisa Holm som hittats död. De tre som hämtats till förhör anhålls.

16 juni: Männen häktas i Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mord, den högre misstankegraden. Kvinnan häktas, skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

23 juni: Kvinnan släpps.

30 juni: Den yngre brodern släpps. Samtidigt har misstankarna stärkts mot den äldre brodern, en 35-åring, och åklagaren begär honom omhäktad.

7 juli: Lisa Holm begravs i Säters kyrka utanför Skövde.

23 oktober: Åtal för mord väcks mot den misstänkte 35-åringen.

28 oktober–3 november: Rättegång i Skaraborgs tingsrätt med syn på brottsplatsen.

17 november: Tingsrätten meddelar dom.

Han fick beskedet från tingsrätten på onsdagseftermiddagen och ringde familjen.

– Familjen anser liksom jag och åklagaren att det är rätt person som är åtalad och därför är det en tillfredsställelse att tingsrätten har kommit fram till det här beslutet, säger advokat Brandtler.

"En fingervisning"

Han bedömer det som osannolikt att mannen skulle frias när domstolen efter överläggningar har kommit fram till att han ska sitta kvar i häktet. Även åklagaren är nöjd med beskedet som han ser som ett "steg i rätt riktning".

– Det är en fingervisning åt vilket håll domen kommer att vara, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm, samtidigt som han betonar att inget är klart förrän domen kommer.

Lisa Holms föräldrar och syster har varit med under hela rättegången och har samlat lyssnat till alla förhör och genomgångar av vad som hände när 17-åriga Lisa Holm försvann efter sitt sommarjobb på ett kafé på Kinnekulle den 7 juni och sedan hittades mördad gömd i en arbetsbod fem dagar senare.

Men någon förklaring från den mordåtalade har inte kommit. Han har fortsatt att neka till alla anklagelser och säger sig vara helt oskyldig. Hans försvarsadvokat Inger Rönnbäck har pekat på att det kan vara en annan gärningsman, som brodern eller någon utomstående. Hon krävde att 35-åringen, som suttit häktad sedan i juni, skulle släppas ur häktet och frias.

Dna på kläderna

Åklagaren och målsägandebiträdet anser tvärtom att det är bevisat att det var 35-åringen som utförde det brutala och planlagda mordet. Motivet ska ha varit sexuellt. De framhöll i sina pläderingar att något annat straff än livstids fängelse inte kan komma i fråga. Åklagaren yrkade också på utvisning. Bland bevisen finns dna-fynd från 35-åringen på insidan av Lisa Holms kläder.

Domen mot mannen meddelas den 17 november.