Världens 10 rikaste par i miljarder kronor

Bill och Melinda Gates – 750

Amancio Ortega Gaona och Flora Perez – 606,5

Warren Buffet och Astrin Menks – 557,6

David och Julia Koch – 407,5

Elizabeth och Charles Koch – 406,6

Lin Ning och Wand Jianlin – 349

Jeff och Mackenzie Bezos – 341,4

Helene Mercier och Bernard Arnault – 332

Mark Zuckerberg och Priscilla Chan – 330,3

James och Lynne Walton – 310,5

Inte helt otippat är det Microsofts grundare, Bill Gates, och hans fru, Melinda Gates, datavetare och nationalekonom som tidigare var anställd på Microsoft som är världens rikaste par. Tillsammans är de goda för 750 miljarder kronor. De är mycket engagerade i välgörenhetsfonden Bill & Melinda Gates Foundation, till vilken de har skänkt otaliga miljarder dollar.

Tvåa på listan ligger spanjoren Amancio Ortego Gaona, grundare av textilföretaget Inditex och den välkända klädbutiken Zara, och hans fru Flora Perez. Tillsammans har de en förmögenhet på 70,7 miljarder dollar, skriver Veckans affärer och refererar till CNBC.

Svenskar blir allt rikare – men kvinnorna har högre skulder

På nionde plats ligger Facebookgrundaren Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan, som tillsammans har 38,5 miljarder dollar på kontot.

Och det är inte bara pengarna som ligger på dessa pars pluskonton, utan även utsikterna för långvariga äktenskap. Det visar ny forskning från Emory University i Atlanta, där forskare har undersökt sambandet mellan inkomst och hur länge giftermål håller.

Bland de 3 000 amerikanska par som undersöktes var sannolikheten 51 procent högre att par som tjänade minde än 215 000 kronor skilde sig, jämfört med paren som tjänade över 1 000 000 kronor.

USA får en kvinna på sidorna