Barack Obama erkänner att det inte är någon hemlighet att de två ledarna varit oense om överenskommelsen med Iran om landets kärnteknikprogram. Netanyahu har kallat avtalet ett "historiskt misstag".

I ett noga koreograferat framträdande ville ledarna på måndagen visa upp för världen att de lagt dispyterna bakom sig och nu fokuserar på samarbete, vilket bland annat innefattar en militäraffär på över 30 miljarder dollar. Enligt tjänstemän handlar det om avancerade amerikanska vapensystem, möjligtvis stridsflygplan av typen F-35.

Inför mötet handlade det mesta om den frostiga stämningen. Iranavtalet och fredsprocessen i Mellanöstern har skapat en spricka mellan de två ledarna. Netanyahu har tidigare dödförklarat en tvåstatslösning i Mellanöstern vilket gjort Vita huset rasande. Premiärministern säger nu att Israel, trots den senaste tidens våldsamheter, aldrig gett upp hoppet om fred.

– Jag står fast vid fredsvisionen om två stater för två folk, en demilitariserad palestinsk stat som erkänner den judiska staten.