– Så klart jag är! Jag är villig att bidra på alla sätt som jag kan hjälpa Donalds kandidatur, svarade Jan Brewer på en rak fråga från nyhetskanalen CNN om huruvida hon är intresserad av jobbet.

Eftersom Trump allmänt väntas få möta Demokraternas Hillary Clinton i höstens presidentval förekommer många kvinnor i spekulationerna. Brewer – känd för sina hårda lagar riktade mot Arizonas papperslösa – sade dock att hon inte anser att det är nödvändigt att en kvinna blir affärsmannens parhäst.

Det har inte hindrat Sarah Palin, som var John McCains vicepresidentkandidat 2008, att meddela att hon är villig. Ultrakonservativa Palin, känd för otaliga grodor bland annat rörande geografi, säger att hennes tid i offentligheten gör att hon är färdiggranskad och redo. Dock inser hon själv att hon är kontroversiell, och hon vill inte vara en börda för Trump, enligt CNN.

USA Today nämner även Rice, Floridasenatorn Marco Rubio, Oklahomas guvernör Mary Fallin och förre talmannen Newt Gingrich som möjliga namn. Trump har själv sagt att han vill ha en "erfaren politiker" som kan Washington.