Topp & stopp!

Metro gillar.
Var din egen programdirektör. Med Viaplay-boxen kan du verkligen sy ihop din egen tv-kanal. Alla tablå-programmen finns, men du bestämmer när du vill titta.

Metro ogillar.
Brister i utbudet. Det fick gärna finnas mer att välja på. Ibland tvingas du hoppa in i säsong 4 av en serie och kan inte ens betala extra för att få se resten. 

In i minsta detalj

Pris. 148–298 kr/mån med 12 månaders bindningstid.

Mått. 60x150x142 mm.

Anslutningar. Ethernet, usb, optiskt ljud, hdmi.

Vad är nu detta för svart liten låda?
Detta är den omtalade Viaplay-boxen. Med den får du alla Viasats kanaler, filmer och tv-program, men du slipper styras av tablån.

Låter som en smidig och modern lösning?
Ja, det låter kanske så. Men hemma hos mig vägrade boxen att ansluta till mitt trådlösa nätverk och jag fick vända mig till Viaplay-supporten, som har telefonstängt på sommaren. Varken smidigt eller modernt. 

Du låter lite irriterad?
Förbannad, snarare. Det spelar liksom ingen roll hur bra en produkt är om den inte fungerar. Det gör också bedömningen svårare. För vissa kommer allt att flyta på utan problem.

Och när den väl fungerar då?
Då är det en fröjd att kunna välja och vraka, dels i det tablåbelagda utbudet, precis som vanligt, men också på à la carte-menyn. Fjärrkontrollen har nu blivit en maktapparat på riktigt.

Finns det något bra att se då?
Om du är superförjust i ”Ensam mamma söker” och ”Cougar town” så visst. Men ofta tvingas du in i säsong 3 av en serie. Det finns vissa luckor i utbudet helt enkelt.

I en mening?
Buggig digitalbox för den som vill slippa tablån.