ANNONS
ANNONS
Uppdaterad : 30 oktober 2015
- Publicerad : 30 oktober 2015

Vittne kan ha sett 35-åringen

Ett vittne kan ha sett den mordmisstänkte 35-åringen vid huset där han bodde, vid ungefär samma tidpunkt som Lisa Holm försvann. Det är en av detaljerna som framkom vid rättegången i dag, då flera vittnen som försvaret har kallat frågades ut.

Inger Rönnbäck hade kallat in flera nya vittnen i försvaret av den mordåtalade 35-åringen till dagens rättegångspass.

Inger Rönnbäck hade kallat in flera nya vittnen i försvaret av den mordåtalade 35-åringen till dagens rättegångspass.

Marcus Ericsson/TT

Foto:

Personerna som vittnat i dag hade med kort varsel kallats in av den mordåtalade 35-åringens försvarsadvokat Inger Rönnbäck, vilket gjort att rättegången förlängts med en extra dag.

Ett av vittnena var frun till godsägaren som 35-åringen arbetade för, rapporterar flera medier.

Hon berättade bland annat att hon på kvällen den 7 juni, strax efter klockan 18, såg tre personer utanför huset där 35-åringen bodde tillsammans med sin fru och sin bror. Det är ungefär samma tidpunkt som Lisa Holm tros ha försvunnit från sin arbetsplats, några hundra meter därifrån.

Vittnet berättade att hon sett tre personer på ett ställe där trion brukar uppehålla sig, men att hon inte sett några ansikten. Vittnet sade sig dock vara till 90 procent säker på sin iakttagelse att det var 35-åringen, hans fru och bror hon sett.

Utländsk bil

Ett annat vittne berättade om en utlandsregistrerad bil som hon sett i området omkring klockan 19. Det var en man som körde, medan en blond kvinna satt i baksätet. Vittnet kunde dock inte säga från vilket land bilen kom.

Några av brödernas arbetskamrater vittnade också. En av dem berättade att han inte märkt något särskilt hos 35-åringen efter Lisa Holms försvinnande. Däremot hade lillebrodern möjligen blivit lite tystare av sig.

Såväl arbetskamraterna som godsägarens hustru vittnade om att de har svårt att tro att 35-åringen skulle kunna vara skyldig.

Fortsätter neka

Processen i Skaraborgs tingsrätt i Skövde började i onsdags. Då genomfördes också en så kallad syn på de olika platserna kring Blomberg på Kinnekulle där Lisa Holm försvann och mördades i början av sommaren.

Den mordmisstänkte 35-åringen har hela tiden nekat till brott. Samtidigt finns hans dna på flera ställen på Lisa Holms kläder och även i mjölkrummet där hon enligt åklagaren mördades.

Under vittnesförhören i går blev 35-åringen utpekad av en kvinna som var ute och joggade kvällen innan Lisa Holm försvann. Joggaren mötte en man som frågade efter vägen och försökte få henne att kliva in i bilen. I tingsrätten var kvinnan säker på att det var 35-åringen hon hade mött.

Rättegången fortsätter på måndag.

 ►LÄS MER: 35-åringen pekades ut av vittne

ANNONS
ANNONS
X
ANNONS
ANNONS