Den israeliske energiministern Yval Steinitz anklagade Margot Wallström för antisemitism efter att hon i riksdagen begärt att misstankar om utomrättsligt dödande av palestinier ska utredas.

– Hela min politiska gärning motbevisar detta. Jag anser att det är direkt kränkande och förstås grovt felaktigt. Jag har jobbat med den här frågan sedan jag första gången gjorde ett besök i Israel. Det är otroligt viktigt för mig, och mina äldsta och närmaste vänner är judar. Jag tycker att det måste upphöra att man påstår något sådant, säger Wallström till TT.

I övrigt är hon väldigt sparsam med kommentarer till beskedet från israeliska UD att hon inte längre är välkommen på officiella besök i landet.

– Jag har en sak att säga. Vi önskar en god relation med Israel och att vi också ska kunna föra en dialog om värderingar, det är mitt besked i den frågan, och om ni frågar igen så kommer jag att låta som en papegoja, säger hon.

– Vi har en dialog om utbyte, är Wallströms upprepade svar på frågan hur allvarligt det är att en utrikesminister blivit portad från ett annat land.