Chattappen Whatsapp har sedan tidigare meddelat att de kommer att dela användarinformation med moderföretaget Facebook, trots tidigare uttalanden om att användarnas mobildata skulle förbli privata. Informationen som företaget vill samla in kommer att användas för annonser på Facebook och Whatsapp, men även för att bidra till förbättringar i chattappen. 

Beslutet har gjort många upprörda som inte vill att deras privata konversationer ska användas av Facebook. Men, det finns kryphål om du inte vill dela med dig av informationen, skriver The Independent.

LÄS MER: Brasilien stoppar Whatsapp – igen 

Det första sättet är att inte godkänna de nya villkoren när de dyker upp i ett popup-fönster, utan istället trycka på ”läs mer” och sedan klicka ur rutan där det står att du som användare delar information från ditt Whatsapp-konto med Facebook. 

Om du redan har accepterat de nya villkoren kan du fortfarande ångra dig, så länge det inte gått 30 dagar. I appens inställningar, om ditt konto finns en knapp där det står ”dela min kontoinformation”, vilket du därmed kan stänga av. 

Huruvida det påverkar användarupplevelsen eller inte är dock oklart. Eftersom Whatsapp uppger att de nya villkoren enbart ska leda till bättre annonser på Facebook blir den enda möjliga konsekvensen att Facebookflödet blir lite mindre relevant. 

LÄS MER: 6 tips på hur du får mer lagringsutrymme på din mobil