Så gjordes undersökningen:
Undersökningen är genomförd i YouGovs onlinepanel under perioden 13-16 mars 2015. 1 514 personer har genomfört undersökningen.

Målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen för kön, ålder, region och senaste riksdagsval.

YouGovs onlinepanel i Sverige bestående av 60 000 förrekryterade kvinnor och män i åldrarna 18+ som vill delta i undersökningar. Panelen är en så kallad accesspanel.

Undersökningen är inte statistiskt säkerställd. Den maximala osäkerheten i undersökningen är +/- 2,5% (procentenheter).

De rödgröna partierna (S, MP och V) skulle endast få 40,5 procent av väljarnas röster om det vore val i dag. Samtidigt får M, C, FP och KD 37,2 procent. Det visar den månatliga opinionsundersökningen som Yougov gjort på uppdrag av Metro.

– Det är det svagaste stödet på ett helt år för de rödgröna. Socialdemokraterna ligger på under 30 procent. Det är en smärtgräns för dem. Om fler opinionsundersökningar visa samma sak kommer de helt klart börja bli oroliga, säger Stina Morian, politisk analytiker.

Att en ny regering tappar väljarstöd efter ett val är däremot inte särskilt ovanligt, menar Morian.

– Att de går bakåt är inte så konstigt, det var samma sak för regeringen Reinfeldt. Det gör nästan alla det första året man regerar. I det här fallet har det ju dessutom varit ganska mycket veligheter från regeringens håll. De har inte blivit värma i kläderna ännu, vilket knappast gynnar dem.

Samma opinionsundersökning visar även att 55 procent av svenskarna är missnöjda med det resultat som den nya regeringen hittills nått fram till. Något som inte är fullt lika vanligt, menar Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet.

– Om man tittar på hela 90-talet så var det inte särskilt ovanligt att väljarna var så pass missnöjda med sittande regering, både den röda och den blåa. Men nu under 2000-talet har det varit betydligt mer ovanligt. Den förra regeringen hade inte ett sådant här stpr missnöje under sin tid, säger han.

Han menar dock att även dessa siffror kan ha påverkats av den politiska kaoshösten.

– Det har varit en väldigt konstig politisk höst. Alla låste varandra. Det är kanske först nu som regeringen har förmåga att börja komma med politiska förslag.

De partier som ökar i opinionsundersökningen är Kristdemokraterna, Folkpartiet och Feministiskt Initiativ.

– Eftersom undersökningen är baserad på en självrekryterad onlinepanel så får man ju se de här siffrorna med en viss försiktighet. Men framförallt Kristdemokraterna har synts mycket i samband med partiledarbytet, vilket kan ha gynnat dem.

►LÄS MER: Ny mätning: KD och FP:s utspel har gynnat SD – får rekordstöd