Martins topp 3 att besöka i Miami

1.     Design-district/Wynwood

Ett bubblande område med mycket graffitti, butiker, gallerier och bra lunchställen. Här händer det mycket och kreativiteten flödar. Det är ett område för alla åldrar eftersom det finns massor att se.

2.     South Beach

Här är det självklart att man spenderar en dag. På stranden blandas alla typer av människor, från kändisar till familjer. Det märks att man är i USA när man befinner sig i South Beach. Det är vräkigt, med livräddare och livräddningstorn i massa olika färger. En hel del influenser av art deco kan man också se.

3.     Little Havana

Den kubanska delen i staden där man absolut borde ta en mojito. Området andas jazz, och på gatorna kan man se pensionärer som spelar brickspel. Husen påminner om de kring medelhavet, du hör latinsk musik från öppna fönster och det vibrerar av kubanska rytmer.

Det första i raden av Metro modes reseprogram ”We have a plan” släpptes under helgen. Först att ge sig ut i världen var moderedaktören Martin Hansson. Han begav sig till Miami för att upptäcka stadens puls och de kontrasterna som den soliga staden har att erbjuda, men framförallt för att visa hur man maxar resan med smarta restips.

– Många av våra läsare är reseintresserade, och med att det blivit enklare att resa vill vi kunna erbjuda en reseguide fylld av intressant innehåll om roliga städer.

I avsnittet får man se allt från hur man fintar sin jetlag till vilken mat som funkar bäst under en hel dags shopping. Enligt Martin Hansson är svaret givet – USAs stolthet hamburgaren! Det är ett måste att uppleva de extravaganta skapelserna när man är på plats i Miami, berättar han.

– Det roligaste i livet är inte att gå ner i varv. Är man på semester så ska man inte gå runt och äta rawfood.

Det bjuds också på shoppingtips och en inblick i de hippaste områdena i stan, men det är inte bara mode-Martin som visas i programmet. Bland annat testar han också på djuphavsfiske.

– Det blir lite mer av mig själv än bara mitt intresse för mode. Jag valde att åka till Miami för att jag aldrig varit där, staden är fylld med kontraster och det är så roligt att se.

I fyra personliga program får vi under våren följa några av Metro modes profiler till städer runt om i världen. I de kommande tre åker Fannie Redman till Bangkok, Niklas Berglind upplever Kapstaden och Pamela Bellafesta testar på Tel Aviv.

Läs Martin Hanssons blogg på Metromode.se.