Med hemmet mitt i Skåne fick hon mindre än en timme till landskapets alla pärlor. Utflykterna blev fler och fler, och så började Karin Lilja blogga om dem. Nu har Utflykt Skåne tusentals besökare i veckan. Metro har tagit Karin Lilja till hjälp för att guida till de mysigaste weekendutflykterna i Skåne.

– Norra delen av Österlen är min favorit med Kivik, Christinehof och Furubodastranden. Sedan är trakten nedanför Hässleholm extremt vacker. Där är jag ofta, det är nära för mig som bor i Höör, säger hon.
Eftersom hon är utbildad biolog är naturupplevelserna särskilt inressanta, anser hon. Men kulturella sevärdheter och trevliga fik tackar Karin Lilja inte heller nej till. Hon åker ofta med sin man och barnen, men till hennes nya smultronställe vill bara hunden hänga med.

– Jag har börjat gilla området kring Vollsjö och ner mot Sjöbo väldigt mycket. Jag tycker om att det är småkulligt och oexploaterat, men det är svårt att engagera familjen. De följer med till andra platser i stället, säger Karin Lilja.