Kulturfest för hunden

• Lördag. Klockan 11–18 på kulturhuset Stapeln i Malmö.

• Proffstips. Hundinstruk-
törer finns på plats för att ge råd och tips, Mire Kay och Pal står för musiken.

• Aktiviteter. Konstutställning av spanske illustratören Manuel Donadas, och serieteckningsworkshop med tecknaren Kolbeinn Karlsson.

Fotostudion är redan på plats inför lördagens kulturfestival, där allt går i hundens tecken, och Dante och Doris får provsitta cykelkorgen. Lille Dante är lite blyg inför kameran men Doris har gjort sig extra fin med ett färggrant paljetthalsband.

– Alla hundar är välkomna, och om de är stora har vi en flakcykel som de kan sitta på, säger Pablo Serret de Ena, som på lördag kommer att fotografera mattar och hussar tillsammans med sina skyddslingar mot en fondvägg, med en scen ur filmen ”ET” som förlaga. 

På lördag fylls Stapeln av serietecknarworkshoppar för barn, konstutställning och musik som lämpar sig särskilt för pälsklädda öron. 

– Det blir lugna tongångar och inte särskilt hög volym, så det passar för hundar men även för barn, säger arrangören Karolina Arija Ax.

Varför gör ni det här?

– Jag vill ge en särskild dag till hundarna och ett slags belöning till alla dem som älskar sina husdjur. Här finns något för hela familjen där även hundarna kan få följa med, säger Karolina Arija Ax.