I morgon invigs den nya skejtparken på Bryggeriet i Malmö. Det är då 14 år sedan det 2 000 kvadratmeter stora skejtmeckat slog upp portarna för första gången.

Inför vintern har mer än hälften av parken renoverats och byggts om. Målet är att den fortsatt ska räknas till de bästa i Europa.

– Den ligger definitivt där uppe i toppen. Under de 14 år vi varit aktiva har det alltid varit vårt mål. Vi bygger om varje sommar för att hålla det nytt och utmanande, säger Nils Svensson som är en av verksamhetscheferna på Bryggeriet i Malmö.

Metro lät skejttalangen Oskar Rozenberg Hallberg, 15, provåka den nya parken. Han går första året på Bryggeriets gymnasium med inriktning skejtboard och var minst sagt nöjd över parkens nya form. 

– Den får betyget fem av fem. Jag gillar den, den passar min stil. Jag tänker åka mycket här i vinter, säger han.

I och med återinvigningen av skejtparken arrangeras också tävlingen Volcom Wild In The Parks den 22 september. Det stora målet inför hösten är tydligt. 

– Vi vill ha fler utövare, så klart. Fler utövare innebär att vi kan bygga ännu större och bättre parker, säger Nils Svensson. Marcus Carlsson