I Cykelkökets bod
  •  Bravo Beröm är på plats i cykelkökets bod i Raoul Wallenbergparken även i morgon kl 15-19.
Metro tipsar

• Musikworkshop med Pop- kollo. Här behövs inga för-kunskaper – Popkollo är öp pet för tjejer och transperso-ner mellan 12 och 18. Work-shoppar för dig som vill spe-la musik eller bli bättre på ett instrument, sjunga, DJ:a eller programmera musik i da-torn. Instrumentworkshop, låtskrivarträning och ukule-leskola. Scenen, Raoul Wal-lenbergs park i dag kl 16–20. Även i morgon kl 16–20.

• Hiphopdag med RGRA. Rörelsen Gatans Röst & An-sikte ställer till med fest. DeeJaay ILL och DJ’s: Bossl-dies fyller Raoul Wallen-bergsparken med musik. Kom och lär dig om hipho-pens ursprung, dansa, skapa egen musik och testa på att DJ:a. Raoul Wallenbergs park idag kl 16–23.

• Finstämt med Melissa Horn. I kväll kommer festivalens stora dragplåster till Malmö. Stora scenen på Stortorget 21.30–23.

Bravo Beröm är på besök i Cykelkökets bod i Raoul Wallenbergs park, för att hjälpa festivalbesökarna att lappa och laga eller få bukt med havererade stickningar. Den som inte kan själv får hjälp på vägen.

– Vi kör på hjälp till självhjälp. I fredags hjälpte vi en kille som ville ha sina byxor kortade. Han fick låna en sarong medan vi sydde ena byxbenet och sedan fick han hjälp att sy upp det andra, säger Amanda Wickman, en av grundarna till syjuntan som föddes i Malmö för åtta år sedan. 

Festivalbesökaren Hedda Tråcklare sitter och syr på ett sadelöverdrag till sin cykel.

– Det här är ett jätteroligt initiativ, jag önskar att de hade ännu fler symaskiner så att ännu fler kunde komma, säger hon.  

Bravo Beröm består av ett gäng vänner och grannar som brukar träffas hemma över sina stickningar med jämna mellanrum. Det fikas och dricks kaffe och portvin, precis som sig bör på en riktig syjunta.

–  Fast nu börjar vi bli tanter på riktigt, så just portvin börjar nästan kännas lite för tantigt, skrattar Amanda Wickman.