Publicerad : 11 september 2012

Ystad: Metro testar Sveriges bästa bröd

Bageriet Söderberg & Sara kammade hem två guld- och en silvermedalj i SM i Mathantverk.

I Ystad finns två av Sveriges bästa bröd. Bageriet Söderberg & Sara kammade hem två guld- och en silvermedalj i SM i Mathantverk i fredags. 

I går var Metro på plats och testade guldbröden.   Fem Glober av fem ger Metro de två vinnarbröden. Det som gör bageriet så bra verkar vara enkelt.

– Vi bryr oss om vad vi gör, säger Vanessa Hanse, bagare på Söderberg & Sara.

Vanessas kollega Simon Meijer håller med.

– Det är nog det. Vi bryr oss för mycket, säger han.

Bageriet som öppnade 2010 använder sig av ekologiska, närproducerade ingredienser och byter meny i takt med säsong, beroende på vad som odlas i närheten just då. Om medaljvinsterna kommer att påverka försäljningen är för tidigt att säga. Men lite skillnad har redan märkts.

– I dag har vi faktiskt märkt skillnad. Det har varit många som kommer in och gratulerar oss, säger Li Galitsios, butiksbiträde på Söderberg & Sara. 

BETYG: 5

Limabaggen, en baguette på vetesurdeg och en långjäst fördeg baserad på små mängder jäst.

• Metros betyg. Godaste baguetten jag ätit.

• SM-juryns motivering. ”Kärleksfullt uppslagen baguette med ett spektrum av eftersmaker.”

BETYG: 5

Bröd bakat på halländskt lantvete med äpple och rostad hasselnöt.

• Metros betyg. Lagom fuktigt och fruktigt. Inbjudande och tuggvänligt.

SM-juryns motivering. ”Vackert välarbetat bröd. Bra balans mellan smaker i en trevlig kombination. Härlig välgräddad skorpa.”

ANNONS
ANNONS


Här kan du lämna nyhetstips direkt till redaktionen

- Mejla nyhetstips till tipsa@metro.se
- Mejla webbredaktören

Är du mitt i en nyhetshändelse?
Ta en bild till Metro och tjäna pengar med Scoopshot
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
billiga resor billiga resor
ANNONS
ANNONS