Fakta: Avbrutna matcher

April 2016: Knallskott kastas in från IFK Göteborgs läktarsektion i mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF vid ställningen 0–0. Knallskotten landar intill MFF-spelaren Tobias Sana och assisterande domaren Mathias Klasenius. Matchen avbryts och efteråt tilldöms Malmö FF segern med 3–0.

Mars 2014: Matchen mellan Helsingborg och Djurgården avbryts sedan bortasupportrar stormat planen när det kommit till deras kännedom att en Djurgårdssupporter misshandlats till döds av en hemmasupporter på stan före match. Ställningen 1–1 fastställdes som slutresultat.

April 2013: Djurgården–Mjällby avbryts vid ställningen 0–1 sedan en Mjällbyspelare blivit träffad av ett päron inkastat från Djurgårdssektionen. Mjällby tilldelades segern med 3–0.

Juli 2011: Malmö FF–Djurgården avbryts sedan smällare kastats in på planen. Hemmalaget ledde med 1–0 när spelet bröts. Eftersom det inte gick att peka ut vilka supportrar som var skyldiga spelades matchen om, och då vann MFF med 1–0.

Maj 2011: Matchen Malmö FF–Helsingborg bröts sedan Helsingborgs målvakt Pär Hansson först fått ett knallskott kastat mot sig och i sekvensen efteråt attackerats av en 18-årig huligan som tagit sig in på planen. Helsingborg tilldömdes segern med 3–0.

April 2011: Matchen Syrianska–AIK bröts sedan knallskott smällt i närheten av assisterande domaren Daniel Wärnmark. Syrianska ledde matchen med 1–0 och tilldömdes segern med 3–0. AIK, som vid upprepade tillfällen överklagade domen, dömdes även till 150 000 kronor i böter.

Oktober 2007: Domaren avbryter spelet mellan Hammarby och Helsingborg efter 82 minuter sedan han fått föremål kastade på sig av hemmasupportrar vid ställningen 2–0 till Helsingborg. Men matchen kunde spelas färdigt.

Oktober 1995: Matchen mellan Djurgården och Halmstad avbryts efter upprepade incidenter både på läktarna och på planen. Halmstad ledde vid tillfället med 2–0 och tilldömdes segern med 3–0. Djurgården dömdes även att betala böter och att spela två hemmamatcher utan publik. (TT)

Det blev ett otäckt slut på mötet mellan Jönköpings Södra och Östersund på Stadsparksvallen. Vid ställningen 1–1 och två tilläggsminuter på klockan hände det som inte får hända. Våldet triumferade på nytt på en allsvensk fotbollsarena. Den här gången på idylliska Stadsparksvallen i Jönköping.

En maskerad man tog sig in på planen, jagade ikapp Östersundsmålvakten Aly Keita och kastade honom till marken. Huliganen omhändertogs under viss kalabalik. Efter rabaldret tog den svenske EM-domaren Jonas Eriksson beslutet att beordra spelarna av planen.

Enligt polisen har en 17-åring från Södertälje, söder om Stockholm, gripits misstänkt för misshandeln av Keita och under natten mot tisdag anhölls han av åklagare.

I samband med att ynglingen greps sade han att han lagt en väska med ett farligt föremål på bortaläktaren.

– Vi sökte igenom läktaren utan att hitta några föremål. Men har ändå upprättat en anmälan om olaga hot. Allting tyder på att det inte finns någonting där, säger Nordengard.

Återupptogs ej

Drygt tjugo minuter efter att domaren samlat tävlingsfunktionärer och representanter för de båda lagen tillkännagavs att matchen inte skulle spelas färdigt.

– Matchen kommer inte att återupptas. Östersunds målvakt är fysiskt skadad och behandlas av läkare och avråds från att fortsätta att spela, sade matchkontrollanten Niclas Bengtsson till Cmore.

– Fruktansvärt tråkigt att vi ska behöva vara med om detta under en fotbollsmatch, sade Bengtsson.

Östersunds tränare Graham Potter var tagen efter matchen och kallade det inträffade "en tragedi för fotbollen".

– Jag känner sorg. Det är en riktigt bra match mellan två lag som respekterar varandra och känner varandra bra. Den är på väg att ta slut och så... denna galenskap. Det är otäckt, riktigt otäckt, sade Potter till Cmore.

Slagen i tinningen

Aly Keita säger till aftonbladet.se att han fick ett slag i tinningen, att han blev yr men att han nu mår bra.

Nu är det upp till Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté att ta ställning till huruvida resultatet 1–1 ska gälla som slutresultat.

En möjlig utgång är att bortalaget tilldöms segern med 3–0 och därmed tilldelas tre poäng för segern.

– Jag bryr mig inte om resultatet just nu, sade Potter.