Inrikesminister Bernard Cazeneuve säger att man kommer att "göra allt som är möjligt för att undvika en terroristattack" under turneringen som inleds den 10 juni.

Ministerns kommentar kommer efter de kaotiska scener som i helgen utspelades på Stade de France i Paris där bland annat öppningsmatchen i EM ska spelas. Fyrverkeripjäser och rökbomber avfyrades inne på arenan före och under cupfinalen mellan Paris Saint-Germain och Marseille vilket vållade panik bland åskådare.

Cazeneuve säger till tidningen L'Equipe att cupfinalen inte ska ses som en test på säkerheten inför fotbolls-EM, men att man kommer att ta hänsyn till vad som hände i helgen.

Stade de France var ett av målen i den terroristattack som genomfördes i den franska huvudstaden i november förra året. Då misslyckade attentatsmännen att ta sig in på arenan där Frankrike mötte Tyskland i en landskamp.

På Stade de France spelas bland annat öppningsmatchen i EM mellan Frankrike och Rumänien den 10 juni och Sveriges premiärmatch mot Irland den 13 juni.