Fakta: Johanna Ahlm

Född: 3 oktober 1987.

Klubb: Sävehof, som hon skrev på för tidigare i år efter sju säsonger i danska ligan.

Landskamper: 141.

Meriter: EM-brons 2014, Champions League-guld 2010, Cupvinnarcupen-guld 2010, dansk ligamästare 2010 och 2014, svensk mästare 2006, 2007 och 2009, årets spelare i Sverige 2008.

Aktuell: Skadade korsbandet på en träning i förra veckan och kan inte vara med i OS eller EM.

Johanna Ahlm är en av Sveriges nyckelspelare i handbollslandslaget. Men något OS blir det inte. Och inte EM heller.

På en träning i torsdags gick hennes korsband av.

"Jag fick en liten vridning i knät och kände att någonting knäckte till. Det var ingen tuff duell utan det känns mer som ren otur", säger Ahlm i ett pressmeddelande.

Ahlm har gjort 141 landskamper och bland annat varit med i två OS, tagit EM-brons och vunnit Champions League.

"Just nu känns det bara fruktansvärt tungt. Jag får deppa ett tag över det här, sedan göra allt jag kan för att komma tillbaka ännu starkare", säger Ahlm, som kommer att opereras i augusti.

Niometersspelaren kom nyligen tillbaka till Sävehof – där den svenske förbundskaptenen Henrik Signell dessutom är tränare.

– Först och främst är det oerhört tråkigt för henne själv. En korsbandsskada är alltid tung i sig, men tajmningen som den kommer i för henne med OS och i klubblaget gör det naturligtvis än tråkigare, säger han.

– Vi förlorar en erfaren spelare som är klok och viktig för oss både på och utanför planen. En av de spelarna som styr upp och ansvarar för vårt anfallsspel.