Passningsspecialisten Steen sköt säsongens första mål – det matchvinnande 2–1-målet – och stod för en assist.

Kedjekompisen Malte Strömwall, skyttekungen, sköt två av målen och är uppe i 17 fullträffar på 16 matcher.

Steen tyckte det var på tiden att han gjorde mål.

– Det har gått lite lång tid, men vi har vunnit mycket så det har inte spelat jättestor roll. Men det är alltid roligt att få peta in någon puck, sade Steen, i fjol i Västerås, som gjort elva poäng (1+10) hittills.

Sjunde raka segern

AIK, som i våras var nära konkurs, har lyft med återvändande ledarduon, tränaren Roger Melin och sportchefen och assisterande tränaren Anders Gozzi.

Med fokus på högt tempo och offensivt spel har AIK radat upp trepoängare på Hovet under hösten och tog nu sjunde raka segern av sju möjliga inför 4 334 åskådare.

Laget klättrade upp till andra plats i tabellen och har dessutom två matcher mindre spelade än Västerås som är fem poäng före.

AIK har haft flera tunga säsonger i rad – degraderingen från SHL och förra säsongen kvalspel för att hålla sig kvar i allsvenskan.

Nu ser det betydligt ljusare ut.

Snabbare än väntat

Steen slår bort allt tal om SHL, men erkänner att det har gått snabbare att få i hop laget än han hade trott.

– Det är många unga, duktiga hockeyspelare som jobbar hårt och vi utvecklas hela tiden. Jag trodde kanske att vi skulle ha det lite tuffare i början, men det gäller att fortsätta på samma sätt, sade han.

Västerås tog ledningen i toppmötet genom Matias Myttynen,

Sedan klev Steen fram. Han hade ett finger med i kvitteringsmålet där backen Andreas Hjelm avslutade ett dribblingsnummer med att lyfta in 1–1.

Ledningsmålet, 2–1, kom sedan Oscar Steen slagit in en målvaktsretur från Jonas Fransson som tappat Malte Strömwalls skott.

Emil Lundberg sköt 3–1 i andra perioden och i den tredje var det uppvisning sedan bland annat Malte Strömwall gjort två mål.

Förlusten satte stopp för Västerås fyra matcher långa segersvit. Björklöven åkte på åttonde raka förlusten då laget blev nollat hemma mot Bik Karlskoga, 0–2.

Leksand bröt en tre matcher lång förlustsvit och vann med 1–0 hemma mot skrällnykomlingen Pantern.