Fakta: Anna Holmlund

Född: 3 oktober 1987.

Bor: Stockholm och Åre.

Klubb: Sundsvalls Slalomklubb.

Meriter: OS-brons 2014, VM-brons 2011, världscuptitlar 2011, 2015 och 2016.

Övrigt: Har haft två svåra knäskador. Hösten 2011 gick korsbandet i knät sönder, i början av 2013 gick korsband och knäskålssenan av.

Fakta: Världscupställningen

1) Anna Holmlund, Sverige, 815 poäng.

2) Marielle Thompson, Kanada, 607.

3) Alizee Baron, Frankrike, 539.

4) Sandra Näslund, Sverige, 491.

5) Heidi Zacher, Tyskland, 448.

"Jag är superglad att vinna den totala världscupen igen. Med en säsong utan mästerskap har den totala cupen varit mitt stora mål", säger Anna Holmlund i ett pressmeddelande.

Ingen kan komma ifatt svenskan med två tävlingar kvar. Squaw Valley i USA drog sig ur arrangemanget av världscupfinalen av ekonomiska skäl och ingen annan ort har velat ta över tävlingen.

Därför kan Anna Holmlund fira sin andra raka världscuptitel. Svenskan leder världscupen med ointagliga 208 poäng före kanadensiskan Marielle Thompson.

"Extrem tävlingsperson"

Även om Holmlund hellre hade firat titeln i ett målhang, kan ingen säga annat än att den är rättvis. Hon har vunnit fyra världscuptävlingar, har ytterligare fem pallplatser och har bara missat final en gång.

"Det här året har varit annorlunda. Jag var skadefri när träningen började i våras och hela sommaren och hösten har jag kunnat fokusera på att bli bättre istället för rehabilitering. Det har varit en stor skillnad och jag har känt mig starkare i tävlingarna", säger hon.

– Det är fantastiskt kul att hon vinner igen. Jag pratade med henne innan hon åkte till Sydkorea. Hon var väldigt nöjd och sade att hon åker bättre än någonsin, säger den alpine chefen Tommy Eliasson Winter, tidigare sportchef och förbundskapten för skicrosslandslaget, till TT.

2011 och 2013 drabbades Anna Holmlund av två svåra knäskador och karriären var i fara.

Men Holmlund kom tillbaka, tog OS-brons 2014 – och de senaste vintrarna har konkurrenterna fått vänja sig vid att se hennes ryggtavla.

– Man kan bara drömma om hur stark hon hade varit om hon inte hade drabbats av skadorna, säger Eliasson Winter.

Tävlar i OS-banan

Det svenska laget är i Bokwang i närheten av Pyeongchang för helgens tävlingar i OS-banan.

2018 ska Anna Holmlund tillbaka till Sydkorea för att vinna en ny OS-medalj. 28-åringen från Selånger ser ut att då bli ett av Sveriges största guldhopp.

Världscupsäsongen avslutas i Arosa i Schweiz nästa helg.