Fakta: Arsenals skadade spelare

Hector Bellerin, ljumske, Alex Oxlade-Chamberlain, lår, Theo Walcott, vad, Mikel Arteta, fot, Aaron Ramsey, lår, David Ospina, axel, Jack Wilshere, fotled, Tomas Rodsicky, knä, Danny Welbeck, knä, Laurent Koscielny, höft.

Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Jack Wilshere. Ska vi fortsätta, listan på skadade Arsenalspelare inför söndagens derby i Premier League mot lokalrivalen Tottenham är nämligen långt ifrån slut där.

Upp till tio spelare kan komma att missa matchen, och lagets tränare Arsène Wenger är orolig.

– Vi är bara i november och har redan väldigt många spelare borta. Vi går mot den intensiva julperioden och vi saknar många, det oroar mig väldigt mycket, säger han.

Går bra – trots skadorna

Ett litet ljus i skademörkret är dock viktige försvararen Laurent Koscielny, som eventuellt hinner bli spelklar till helgens drabbning. Fransmannen kommer att testas på matchdagen.

– Laurent kanske finns tillgänglig, men å andra sidan är det klart att Hector Bellerin missar matchen.

Trots skadorna går Arsenal väldigt bra i Premier League – till skillnad från i Champions League, där det i veckan blev 1–5-förlust mot Bayern München. Laget ligger tvåa i tabellen, på samma poäng som ettan Manchester City, men med sämre målskillnad.

– Det är otroligt, det mina spelare har åstadkommit, säger Wenger som inte vill tala om lagets titelchanser.

– Det är för tidigt för det. Vi vill vara med och slåss och vi ska göra allt vi kan. Jag tror att vi har chansen, det handlar om att vara konsekventa.

Tottenham också skadeskjutet

I Tottenhamlägret är skador också en stor rubrik inför derbyt. När laget mötte Anderlecht i Europa League i torsdags saknades sex spelare. Av dem är det klart att Nacer Chadli och Alex Pritchard inte finns med på söndag. Nabil Bentaleb, Tom Carroll, Clinton N'Jie och Danny Rose är frågetecken.

– Vi vet vad Arsenal kan och det kommer inte bli enkelt, säger mittfältstalangen Dele Alli till Tottenhams sajt.