Fakta: Så spelas finalserien

Match 1: Pittsburgh–San Jose 3–2.

Match 2, torsdag 2 juni: Pittsburgh–San Jose.

Match 3, söndag 5 juni: San Jose–Pittsburgh.

Match 4, tisdag 7 juni: San Jose–Pittsburgh.

Ev match 5, fredag 10 juni: Pittsburgh–San Jose.

Ev match 6, måndag 13 juni: San Jose–Pittsburgh.

Ev match 7, torsdag 16 juni: Pittsburgh–San Jose.

Samtliga finaler börjar 02.00 och sänds på Viasat

San Jose förlorade den första Stanley Cup-finalen borta mot Pittsburgh med 2–3. Den 28-årige centern Nick Bonino lyfte in hemmalagets segermål i slutet av den tredje perioden, framspelad av backen Kris Letang och succékedjekamraten, svenske Carl Hagelin.

Natten mot torsdagen svensk tid spelas den andra matchen, även den i Pittsburgh, och San Jose får en välkommen förstärkning i laget. 23-årige forwarden Matt Nieto är tillbaka efter åtta matchers skadefrånvaro och väntas gå in i en tredjekedja.

– Killarna har gjort det bra och fyllt luckan, men han har unika kvaliteter som vi tror kan hjälpa oss, säger San Joses tränare Peter DeBoer till klubbens webbplats.

San Jose var NHL-grundseriens bästa bortalag med 28 segrar på 41 matcher, en segerprocent på 0,68. Tisdagens 2–3-förlust i Pittsburgh innebär att Kalifornienlaget, inför finalmatch två i bäst av sju, vunnit fem av tio bortamatcher i årets slutspel. En statistisk försämring. I finalmatch 1 förlorade San Jose även skottstatistiken med klara 26–41.

Pittsburghs forward Bryan Rust åkte på en tuff tackling från San Joses dito Patrick Marleau i den första finalmatchen. Den 24-årige rookien är tveksam till spel i match 2, enligt Pittsburghs webbplats.