Fakta: Avgörandet i La Liga

Barcelona vinner ligan...

+ Vid seger mot Granada.

+ Vid oavgjort eller förlust mot Granada, förutsatt att Real Madrid inte vinner mot Deportivo.

Real Madrid vinner ligan...

+ Vid seger mot Deportivo, förutsatt att Barcelona inte vinner mot Granada.

Atlético Madrid är tre poäng efter Barcelona, men kan inte vinna ligan eftersom Barça har ett övertag i lagens inbördes möten.

– Vi har jagat det här priviligierade läget och nu hoppas vi kunna utnyttja det, säger Barças tränare Luis Enrique enligt spansk media.

Barcelona bjöd in konkurrenterna i toppstriden när laget förlorade tre raka ligamatcher i början av april. Sedan dess har de regerande mästarna från Katalonien vaknat till liv igen. Fyra raka segrar och 21–0 i målskillnad gör att Barcelona leder en poäng före Real Madrid inför lördagens avslutande omgång.

Barcelonas öde avgörs borta mot Granada, samtidigt som Real gästar Deportivo La Coruña.

– Det blir en svår match med tanke på spänningen att komma till sista omgången med möjligheter att vinna mästerskapet, säger Luis Enrique.

– Men vi är ett lag som skiljer oss från andra i det avseendet. Våra spelare har vunnit mycket både med klubbar och landslag och är vana vid alla möjliga situationer.

Barcelona får titta på när Madrid-rivalerna Real och Atlético om några veckor gör upp om Champions League-titeln, men för Luis Enrique & Co återstår fortfarande möjligheten att vinna den spanska dubbeln. Cupfinalen mot Sevilla spelas nästa helg.

– Just nu är jag nöjd, men vi får vänta med att sätta betyg tills de två matcherna som återstår har spelats. Tiden är inne för att avgöra hur nöjda vi kommer att vara, säger Barcelonatränaren.