Fakta: Detta har hänt

Den brittiska tidningen The Telegraph har undersökt korruptionsmisstankar inom engelsk toppfotboll. Tidningens reportrar utgav sig för att vara utländska affärsmän som velat investera i engelsk fotboll och stämde möten med den dåvarande engelske förbundskaptenen Sam Allardyce, fotbollsagenter och fotbollstränare. Mötena filmades med dold kamera.

Sam Allardyce ska i utbyte mot pengar ha erbjudit affärsmännen hjälp att runda reglerna som förhindrar att tredje part kan "äga" rätten till fotbollsspelare. Det engelska fotbollsförbundet FA beslutade i samråd med Allardyce att han skulle sluta sitt uppdrag efter bara 67 dagar.

Fotbollsagenter avslöjade för The Telegraphs reportrar att åtta Premier League-tränare och två tränare i Championship-klubbar tar mutor i samband med spelarövergångar.

Barnsleys Tommy Wright och Queens Park Rangers Jimmy Floyd Hasselbaink är två tränare som har haft möten med "affärsmännen". Barnsley har nu avskedat Wright.

The Telegraph har lämnat över alla sina uppgifter till Englands fotbollsförbund (FA) och till polisen som startat utredningar.

Championshipklubben är inte nöjd med Tommy Wrights svar på anklagelserna om brott mot fotbollens regler för spelarövergångar. Därför får Wright lämna Barnsley.

Tidningen The Telegraphs reportrar har i ett möte med Wright utgett sig för att vara utländska affärsmän. Under detta smygfilmade möte ska Wright ha accepterat en muta på motsvarande 55 000 kronor för att hjälpa "affärsmännen" med spelarövergångar genom det förbjudna tredjepartsägandet.

Även förbundskaptenen Sam Allardyce fick lämna sitt uppdrag efter att ha sagt till "affärsmännen" att han kunde hjälpa dem att runda reglerna för tredjepartsägande.

Huvudtränaren i Championship-klubben Queens Park Rangers, den förre nederländske landslagsanfallaren Jimmy Floyd Hasselbaink, har också haft möte med "affärsmännen". Han diskuterade en resa till det fiktiva företagets huvudkontor i Singapore, en resa som han ville ha bra betalt för, enligt The Telegraph motsvarande 600 000 kronor.

Hasselbaink förnekar summan och anser inte att han gjort något fel.

"De erbjöd mig ett arvode för att hålla ett tal i Singapore. Jag kan inte se att det skulle vara något fel", säger han i ett uttalande.