Fakta: Truppen

Farhiya Abdi, B.G.D, Frida Aili, Udominate, Anna Barthold, Luleå, Binta Drammeh, Pecsi, Elin Eldebrink, Orduspor, Frida Eldebrink, Dynamo Kursk, Maria Gültekin, Mersin, Ulrica Holmqvist, Zabiny Brno, Elin Ljunggren, Mark, Tanya Massamba, Udominate, Amanda Zahui, Adana Aski, Ellen Åström, Telge, Nathalie Lindén, Alvik.

Fakta: Så avgörs EM-kvalet

EM 2017 spelas i Tjeckien. 34 lag anmälda till kvalet och endast värdlandet Tjeckien är garanterat en plats. Övriga 33 är indelade i nio grupper, där ettorna och de sex bästa tvåorna går vidare.

Sverige är i samma grupp som Finland och Spanien. Efter första omgången är Spanien obesegrat och Sverige och Finland har varsin förlust.

Spelprogram:

20 februari: Finland–Sverige (Helsingfors)

24 februari: Spanien–Sverige (Logrono)

23 november: Sverige–Finland.

Det drar ihop sig till EM-kval mot just Finland och Spanien för damernas basketlandslag och som ett led i förberedelserna samlar förbundskaptenen Jurgita Kausaite spelarna för ett träningsläger i Finland. Dessutom spelas en landskamp mot Litauen på onsdag i nästa vecka.

"Träningsmatchen mot Litauen kommer vara en viktig förberedelse för kvalmatcherna där vi får chansen att bygga vidare på det vi påbörjade i november och strukturera upp vårt spel. Vi vet vad som står på spel och vi har mycket att bevisa. Det är en trupp med många rutinerade spelare, med två EM-slutspel i bagaget, som vet vad de innebär att leverera," säger Kausaite i ett pressmeddelande.

Samtidigt bekräftar landslagveteranen Barthold att det här EM-kvalet blir hennes sista.

"Det är två viktiga matcher vi står inför nu och jag kommer att göra mitt allra bästa för att hjälpa till att ta oss till vårt tredje raka EM, men sen är det nog dags att dra sig tillbaka", säger Barthold.