Fakta: Joey Bartons skandaler

Joey Barton har varit inblandad i en rad skandaler genom åren. Här följer ett urval.

2004: Fimpar en cigarr i ögat på en junior i Manchester City.

2005: Misshandlar en 15-årig Everton-supporter under en försäsongsturné i Bangkok.

2007: Man City stänger av Joey Barton efter att han slagit ner lagkamraten Ousmane Dabo på träningsanläggningen.

2008: Döms till fängelse för misshandel.

2009: Spelar i Newcastle. Får rött kort och stängs av i tre matcher efter en ful tackling mot Liverpools Xabi Alonso. Avstängningen gör att han missar säsongsavslutningen, och Newcastle åker ur ligan.

2010: Missar tre matcher för Newcastle eftersom han är avstängd. Den här gången efter att ha knuffat omkull Blackburns Morten Gamst Pedersen.

2012: Håller till i Queens Park Rangers. Skallar en motståndare under en match mot Norwich och blir utvisad.

2012: Armbågar Manchester Citys Carlos Tevez. Försöker sedan sparka ner Sergio Agüero och skalla Vincent Kompany. Blir utvisad, och får mer eller mindre bäras av planen. Stängs av i tolv matcher.

2013: Stängs av i två matcher under sin tid i Marseille efter att ha kallat PSG:s Thiago Silva för en "överviktig ladyboy" på Twitter. Kallar dessutom Neymar för fotbollens Justin Bieber.

Den engelske fotbollsspelaren Joey Barton har stängts av från sin klubb Rangers i tre veckor efter att han hamnat i bråk med lagkamraten Andy Halliday.

34-åringen skickades hem efter en dispyt med Halliday i tisdags och får nu hålla sig borta från laget i tre veckor, skriver klubben.

Det är inte första gången Barton är i blåsväder, han har tidigare varit avstängd från olika klubbar för våldsamt beteende både på och utanför planen. 2008 dömdes han till sex månaders fängelse för misshandel och slagsmål och 2005 bröt han benet på en fotgängare när han körde sin bil, för att nämna två händelser.