Den penningstinna hoppningen (cirka två miljoner i prispengar) avslutar Falsterboveckan. Men på lördagskvällen tog han beslutet att stryka sig – av hänsyn till hästen.

– Hon gick två bra stora rundor i nationshoppningen, speciellt den andra superbra (felfri) och då är frågan om man ska "pusha" henne ännu mer. Hon är inte så himla rutinerad i de stora klasserna.

Behöver henne framöver

– Vi har ett bra resultat och man kanske inte ska utmana det direkt. Vi kommer att behöva henne framöver till många tävlingar, säger Rolf-Göran Bengtsson till TT.

Det var ett lätt beslut, men också ett trist beslut att ta.

– Givetvis vill man rida ett GP i Falsterbo, så är det alltid, säger Bengtsson.

TT: Mest ditt beslut eller är det ägarnas?

– Nej, det är vårt beslut, taget tillsammans, säger Bengtsson som också rådgjorde med förbundskaptenen Sylve Söderstrand.

Stuteriet Ask, Bengtssons huvudsponsor, köpte i vintras Unita som ersatte Quintero, hingsten som Bengtsson inte längre kunde rida på grund av ljumskproblem.

Unita är framtidshästen bakom stjärnan Casall som vilat den här vecklan.

Avstår Aachen

TT: Hur ser upplägget ut den närmaste tiden?

– Casall kommer att hoppa Global Champions Tour i Chantilly om ungefär 14 dagar, sedan kommer han att gå i Münster. Veckan efter Chantilly är det Global Champions Tour i Valkenswaard och då står nog Unita på startlistan. Därför är det taktiskt att avstå GP här. Vi måste titta på vilket som är bästa upplägget och inte stegra Unita för fort.

Bengtsson avstår även nästa veckas stortävlingar i Aachen.

TT: Ligger det fel i din planering?

– Det är en lång tävling, en hel vecka och jag måste kvalificera mig till GP eftersom jag inte har en startplats. Hade jag varit trea i Herning på EM så hade jag haft en garanterad plats. Då hade jag kunna lägga upp det på ett helt annat sätt. Det blir för mycket för en häst med alla kval. Det kommer lite fel för min del.