Fakta: Karim Benzema

Född: 19 december 1987.

Klubb: Real Madrid 2009–. Har gjort 93 mål på 134 matcher för klubben och ingick i det lag som vann Champions League säsongen 2013–14.

Tidigare klubbar: Lyon –2009.

Position: Anfallare.

Landskamper/mål: 81/27.

Övrigt: Utsågs till Frankrikes bäste spelare 2011, 2012 och 2014.

Benzema, som inte spelade Champions League-matchen mot Paris SG på tisdagen på grund av skada, kom till polisstationen i Versailles utanför Paris tidigt på onsdagsmorgonen och fördes till häktet, uppger den lokala åklagaren.

För en knapp månad sedan greps tre män som är misstänkta för utpressningsförsöket som gjordes med hjälp av sexinspelningar. Även den förre landslagsanfallaren Djibril Cissé greps för att han kände de andra inblandade, men släpptes.

Retades han bara?

Nu tror man att en av Benzemas släktingar kontaktades av de misstänkta utpressarna för att involvera Real Madrid-stjärnan i sin plan. Enligt nyhetsbyrån AFP:s källa nämnde Benzema sexvideon för Valbuena under en landslagssamling i oktober. Fransk polis ska nu utreda om Benzema bara retade Valbuena för sexvideon, eller om han försökte förmå Lyon-spelaren att betala till utpressarna.

De tre misstänkta utpressarna är vänner med flera fotbollsspelare.

Anklagad tidigare

Det var i juni i år som Valbuena kontaktade polisen efter att ha fått ett telefonsamtal från en okänd person som sade sig ha sexvideon. Personen nämnde inga penningsummor men sa att de skulle kunna göra en uppgörelse. När polisen tog över och sade sig vara Valbuenas affärskompanjon i kontakten med utpressarna, framkom hot mot att offentliggöra videon före EM i Frankrike nästa år.

Benzemas advokat säger att hans klient inte har något med utpressningen att göra.

– Karim Benzema har absolut inte något att dölja. Han är glad, till och med lättad, att äntligen kunna få ett slut på den här tröttsamma historien, säger advokaten Sylvain Cormier.

Det är inte första gången som 27-årige Karim Benzema figurerar i ett brottmål. 2009 anklagades han och Bayern Münchens Franck Ribéry för att ha haft sex med en minderårig prostituerad. Fem år senare frikändes spelarna.