Mycket kan sägas om Hammarbys första allsvenska säsong sedan 2009. Inledningen var positiv, men avslutningen sämre. Däremellan hann klubben med att radera ut Örgrytes 56 år gamla publiksnittsrekord genom att locka i snitt 25 507 åskådare till Tele 2.

Men får tränaren Nanne Bergstrand välja ett enda ord så skulle det nog bli "besvikelse", och efter förlusten mot Halmstad på Örjans vall ville han inte ge besked om huruvida han blir kvar i klubben.

– Det kan jag inte lämna här och nu. Jag måste få lite distans till det här, men min viktigaste drivkraft framtidstron har fått sig en jävla törn. Avslutningen på seriespelet är för dåligt, säger han till Aftonbladet.

"Gick upp för tidigt"

I en intervju med C More menade han att laget fortfarande betalar för de fem senaste åren i superettan.

– Att vi klarar oss kvar i allsvenskan är väl positivt, men de här fem åren i superettan hämtar man inte ikapp på så fort. Vi lider fortfarande av det.

– Vi gick upp i allsvenskan ett år för tidigt, jag är övertygad om det, säger han.

Nya målskyttar

Hammarby tog ledningen i den 54:e minuten när Lars Sætra nickade in sitt första mål i årets allsvenska.

HBK kvitterade knappa kvarten senare genom Alexander Henningsson, som i somras värvades från Öster, som satte sitt första mål i Halmstadströjan. Matthew Rusike satte sedan segermålet på tilläggstid, framspelad av veteranen Christoffer Andersson – som gjorde sin sista match i karriären.

Halmstads öde var redan beseglat inför matchen, då det redan för två omgångar sedan stod klart att laget kommer att spela i superettan nästa säsong.

Hammarby slutar på elfte plats till slut, och får nu börja förberedelserna inför nästa allsvenska säsong – med eller utan Nanne Bergstrand.