– Jag vill rikta ett grattis till Norrköping. Från att kriga i botten till att ta SM och spela den bästa fotbollen, det kräver mod, säger AIK:s skyttekung Henok Goitom, som också passade på att hyllade de 3 000–4 000 AIK-supportrarna som inte helt hade gett upp gulddrömmen och var på plats på Behrn Arena.

– De förtjänar mer än en tredje plats. Man kan inte få ett bättre stöd och det känns förstås tråkigt att vi inte kan ge supportrarna ett SM-guld.

 TT: Efter förlusten mot "Blåvitt" i måndags på Friends, kände ni att guldet var helt kört?

– Ingen trodde väl på det riktigt. Men vi sa innan att om det nu bli så att de andra resultaten skulle gå vår väg och om vi då inte hade gått för seger så skulle vi aldrig kunna se oss i spegeln igen.

Offensiv uppställning

Och AIK satsade verkligen framåt mot Örebro. Redan efter tolv minuter gjorde Andreas Alm ett offensivt byte. Mittbacken Per Karlsson fick lämna planen, in kom yttern Johan Blomberg och AIK spelade med en offensiv 4–3–3-uppställning.

Men det öppnade också upp för många ÖSK-chanser.

Efter 40 minuter smög höstens succéman Martin Broberg sig in bakom AIK:s backlinje och tryckte in matchens första mål bakom AIK-målvakten Patrik Carlgren.

Men efter en timme var det sedan Henok Goitom som visade AIK vägen när han kvitterade på Behrn Arena. Mohamed Bangura slog ett utmärkt inlägg från vänsterkanten som Goitom nickade mot Jacob Rinnes bortre kryss.

Fansen sjöng

AIK gick sedan för ett ledningsmål men ÖSK-målvakten Jacob Rinne höll tätt mellan stolparna.

Efter matchen sjöng AIK-supportrarna om att de vill att Henok Goitom stannar i klubben. Goitom, som kom upp 18 fullträffar i årets allsvenska, är förstås ett hett namn på spelarmarknaden.

– Man blir stolt när man hör att de sjunger ens namn och fansen har verkligen gett mig mycket.

– Det finns några alternativ för mig. Vi får se vad som händer, jag har lovat att lämna besked nästa vecka, säger 31-åringen.