Fakta: Truppen till U20-VM

Emma Holmgren, Sirius (mv), Moa Öhman, Piteå (mv), Ronja Aronsson, Piteå, Julia Ekholm, Hammarby, Maja Göthberg, Göteborg, Ellen Löfqvist, Piteå, Amanda Persson, Växjö, Josefine Rybrink, Kungsbacka, Lotta Ökvist, Piteå, Tove Almqvist, Linköping, Filippa Angeldal, Hammarby, Anna Anvegård, Växjö, Stina Blackstenius, Linköping, Rebecka Blomqvist, Göteborg, Michelle De Jongh, Örebro, Loreta Kullashi, AIK, Anna Oskarsson, Hammarby, Johanna Rytting Kaneryd, Djurgården, Olivia Welin, Limhamn Bunkeflo.

Förbundskaptenerna Calle Barrling och Anneli Andersén har tagit ut 19 av de 21 spelare som spelar för Sverige i damernas U20-VM i Papua Nya Guinea.

Truppen, som bland annat innehåller Linköpings anfallsstjärna Stina Blackstenius, kommer att kompletteras med en målvakt och en utespelare. Om det blir några spelare från Rosengård och Eskilstuna återstår att se. Båda klubbarna är upptagna med spel i Champions League.

– Jag tycker att vi har fått ihop en bra och balanserad trupp med många olika spelartyper. Vi har provat många spelare under året och har ställts inför angenäma problem. Det är många bra spelare som inte är med, säger Barrling till förbundets hemsida.

Sverige kvalade in till mästerskapet efter förra årets EM-guld för F19-landslaget i Israel.

– Vi hade en ung trupp redan i Israel, men den här truppen slår nog alla rekord. Vi har väldigt många lovande spelare som kommer så det är hård konkurrens. Det har varit flera om budet på varje position, fortsätter Barrling.

Nordkorea, Papua Nya Guinea och Brasilien väntar i gruppspelet. Turneringen avgörs 13 november till 3 december.