Förhöret inleddes redan vid 8.30 på torsdagsmorgonen och fortsatte till långt inpå eftermiddagen. Det kan sedan dröja flera veckor innan beslutet kommer.

– Jag hoppas att det kommer att bli positivt för mig, men vi inom fotbollen lär oss både att vinna och att förlora, sade Blatter på väg in till förhöret i Lausanne.

Blatter stängdes av från fotbollen för den misstänkta utbetalningen av motsvarande 17 miljoner kronor som Blatter gjort till den förre Uefa-ordföranden Michel Platini. Utbetalningen, som enligt fotbollspamparna gällde arbete som Platini gjort för Internationella fotbollsförbundet (Fifa) i slutet av 1990-talet, gjordes först 2011. Det fanns heller inget skriftligt avtal, men Blatter förnekade under torsdagens förhör att det förekommit några oegentligheter.

– Jag är förvissad om att domstolen, till slut... kommer att förstå att utbetalningen till Platini handlade om en skuld som vi verkligen hade, sade han.

– Det handlar om principer – om du har skulder betalar du dem.

Platini fick tidigare sin avstängning kortad av Cas, från sex till fyra år. Fransmannen, som tvingades avgå som ordförande i Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) när han stängdes av, blev också utfrågad av Cas på torsdagen. Han var inte särskilt hoppfull och sade att Blatters öde kanske redan var beseglat.

– Jag undrar om beslutet inte redan är taget, sade han på väg till Cas-förhandlingen.