Fakta: Så spelas Europa League

IFK Göteborg ska spela playoff till Europa League. Vinner Blåvitt mötet mot Karabach FK från Azerbajdzjan så väntar gruppspel.

Gruppspelet spelas den 15 september till 8 december och består av 48 lag – där 10 av lagen är förlorare från playoff-rundan till Champions League.

Därefter fortsätter turneringen vidare i en utslagsfas där 32 lag lottas in i tvådelade möten – där 8 av lagen är de som kom trea i sin Champions League-grupp – och avslutas i en final 24 maj 2017. Den spelas på Friends Arena i Sverige.

Det har gått 19 långa år sedan IFK Göteborg mötte Bayern München, Paris Saint-Germain och Besiktas i Champions Leagues gruppspel 1997. Där tog det stopp och storklubben har inte nått ett enda gruppspel sedan dess.

Nu står de redo att möta Karabach FK i playoff. Vinner Göteborg så är de framme i gruppspel av Europa League. Det är med andra ord en jättematch som väntar på Gamla Ullevi på torsdagen.

"Vi är medvetna om vad det här betyder. För oss spelare, för klubben och för våra supportrar. Jag hoppas verkligen att det blir riktigt mycket folk, det är viktigt och vi behöver stödet", säger lagkapten Mattias Bjärsmyr till IFK Göteborgs hemsida.

Blåvitt är det sista svenska laget i Europaspelet och om de ska gå vidare gäller det att de är piggare än i förra kvalomgången. Då var man nära ett fiasko mot finska HJK Helsingfors och klarade sig precis vidare genom en seger på bortaplan.

"Vi måste upp på samma nivå som borta mot Piast Gliwice och HJK Helsingfors. Jag är dessutom övertygad om att vi lärde oss mycket av hemmamötet med HJK", säger Bjärsmyr.