Kanadensaren Justin Hodgman fick stort förtroende direkt när hans övergång från St Louis organisation och säsongens spel i AHL-laget Chicago Wolves blev klar. Han sattes mellan Daniel Viksten och Martin Johansson i förstaformationen.

De fick lämna planen poänglösa – men Örebro tog en klar seger ändå. I en jämn match var det effektivitet och en storspelande målvakt i slovaken Julius Hudacek som fällde avgörandet.

När Erik Christensen slarvade i powerplay i andra perioden snodde lillebror Hudacek, Libor, pucken och gjorde snyggt 1–0 till hemmalaget.

HV71 hade tidigare i år tagit två hemmasegrar mot Örebro, men föll stort vid det senaste besöket i Behrn Arena. Nu blev det förlust igen, trots att laget skapade en hel del chanser.

I stället ökade Örebro i tredje perioden på till både 2–0 och 3–0. Joel Mustonen, som fick flytta på sig när Hodgman klev in, snärtade in tvåan efter drygt fem minuter och nye kedjekompisen Marcus Weinstock sköt trean med mindre än tre minuter kvar.

– Vi gör ett bra jobb över helan banan idag, framför allt i egen zon, säger Weinstock till C More.

Andra raka segern för Örebro innebar att gapet till sjuan HV71 minskade till en poäng och hoppet om en direktplats till SM-slutspelet ökade – även om det är åtta poäng upp till Växjö på sista kvartsfinalplats.