Brynäs har blandat och gett i höst. Fem raka segrar i månadsskiftet oktober-november följdes upp med fyra förluster på de fem senaste matcherna.

Hemma mot Örebro – som Brynäs hade slagit sex gånger i rad på hemmais – tog Gävle-laget ledningen 17.12 in i första perioden genom ett mål som blev omdiskuterat. Ett Örebrouppspel tog på huvuddomaren och pucken hamnade hos Jacob Blomqvist som hittade en friställd Johan Alcén som sköt 1–0.

Kvitteringen kom genom Libor Hudacek och dröjde dryga minuten.

Brynäs återtog ledningen 18.24 in i mittperioden och återigen höll sig Jacob Blomqvist inblandad. Den här gången petade han in en retur.

– På slutet har jag fått upp speeden och kunnat bidra även offensivt, sade Blomqvist till C More.

Brynäs gjorde 3–1 genom Daniel Mannberg 3.58 in i tredje perioden efter en elegant uppåkning av Pathrik Westerholm som fått pucken av tvillingbrodern Ponthus.

Örebro reducerade halvvägs in i slutperioden och hade chanser att kvittera i spel sex mot fyra i slutskedet sedan Brynäsbacken Lukas Kilström slagit pucken över plexiglaset i egen zon. Men trots flera goda lägen lyckades inte bortaspelarna få många puckar mot mål.

– I andra perioden slarvar vi i passningsspelet och låter Brynäs bita sig fast i vår zon. Sedan gör vi ett försök i sista perioden och släpper loss, men jag vill se mer av den varan i sextio minuter, sade Örebros tränare Kent Johansson.