Fakta: NHL-slutspelet

Kvartsfinaler (bäst av sju matcher)

+ Tampa Bay–NY Islanders, 0–1 i matcher (Nästa match Tampa Bay, lördag).

+ Washington–Pittsburgh, 1–0 (lördag, Washington)

+ Dallas–St Louis, 0–0 (fredag, Dallas)

+ San Jose–Nashville 0–0 (fredag, San Jose).

Burakovsky gjorde målet under ett kontringsanfall halvvägs in i den första perioden. Han passade Jason Chimera, vars skott räddades av målvaktens benskydd, men Burakovsky var med på returen och lobbade in pucken.

Målet var den före detta Malmöspelarens första i slutspelet, och han medgav efter matchen för journalister att hans självförtroende var större än i åttondelsfinalerna.

– Absolut, i dag kände jag mig väldigt bra, jag åkte skridskor och sköt mycket och försökte att skapa chanser och spelade mer fysiskt, säger han.

Framgångsrik mot Pittsburgh

Burakovskys senaste två mål var mot just Pittsburgh i seriespelet (20 mars och 7 april). Men Burakovsky tror inte att Pittsburgh spelar på ett sätt som lockar fram det bästa hos honom.

– Nej, inte direkt. Jag försöker bara spela mitt bästa, och ska jag vara ärlig har jag haft ganska mycket tur i de mål jag gjort mot Pittsburgh, säger han.

Carl Hagelin hjälpte Pittsburgh till förlängning, genom att från en position bakom Washingtonmålet kvickt passa fram Nick Bonino vars skott studsande och vobblande förbi Braden Holtby i målburen.

Assisten var Hagelins andra under kvällen, efter att ha varit inblandad i passningssamarbetet som ledde fram till 1–1-målet.

Oshie matchvinnare

Men stor matchvinnare blev T J Oshie med tre mål, varav det sista i övertidsperioden som avgjorde matchen.

– Han har varit på ett tag nu. Han hade många chanser, åkte bra, skyddade pucken, och hade ett bra spel. Efter hans andra mål tänkte jag: han kommer att göra ett till här, helt säkert, säger André Burakovsky.