Bara Toronto Maple Leafs 1993 och Buffalo Sabres 2006 har lyckats inleda en NHL-säsong med tio raka segrar.

Vancouver tog kommandot direkt och efter en period stod det 3–0. Först i tredje perioden kunde gästerna reducera men några minuter senare gjorde Radim Vrbata 4–1, assisterad av Daniel Sedin. Det var den enda poängen som svenskarna i Vancouver bidrog med.

Segern var den första för Vancouver på hemmaplan den här säsongen och kom dessutom efter fyra raka förluster.

John Klingberg gjorde ett av målen när hans Dallas vände ett 0–3-underläge till vinst med 4–3 mot Anaheim. Antoine Roussel avgjorde med 1.28 kvar till full tid. Det såg ett tag mörkt ut för Dallas Stars när Anaheim Ducks tog ledningen med tre mål i första perioden. De sista av dem stod svenske Carl Hagelin för, hans första för säsongen. Jakob Silfverberg spelade fram till Shawn Horcoffs mål.

I andra perioden tog Dallas kommandot och gjorde tre mål, av vilka John Klingberg styrde in det tredje, hans andra mål den här säsongen.

I mötet mellan Detroit och Carolina fick svenske Victor Rask inleda målsviten som gav Carolina segern med 3–1. Efter en mållös första period utnyttjade han en miss av Detroits målvakt Petr Mrazek, som slog undan pucken, rakt på Rask som rundade målvakten och slog in pucken i tom kasse.

Florida triumferade på hemmais mot Colorado med 4–1-seger. Colorados enda mål gjordes av svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog med mindre än en minut kvar av matchen. Det var Landeskogs femte mål för säsongen.