Davis Cup-mötet mellan Sverige och Danmark är fortfarande vid liv inför söndagens två avslutande singelmatcher i Slagelse på Själland. Det danska paret Frederik Löchte Nielsen/Thomas Kromann besegrade den nykomponerade blågula dubbelkonstellationen Johan Brunström/Fred Simonsson med 3–1 i set (6–7, 6–2, 7–6, 7–6) efter rejäla doser dramatik i både det tredje och fjärde setet.

Sverige, som kom till lördagens dubbel i ledning med 2–0 efter segrar i fredagens inledande singlar, tog hem det första setet i tiebreak. Simonsson, som gjorde Davis Cup-debut sedan han ersatt den sjuke Isak Arvidsson, och Brunström tappade sedan det andra setet och de två följande i tiebreak.

I fjärde sets tiebreak hade Sverige flera chanser att utjämna, men till slut blev det Danmark som avgjorde på sin andra matchboll.

I söndagens första singel spelar Markus Eriksson mot Frederik Löchte Nielsen. Därefter ställs 17-årige Mikael Ymer, som vann sin DC-debut mot Löchte Nielsen i fredags, mot Andreas Bjerrehus.

Segraren i det nordiska DC-mötet får spela kvar i grupp 1 i Europa-/Afrikazonen i Davis Cup. Det förlorande laget flyttas ned en division.