Fakta: Sveriges program i World Cup

18 september: Ryssland–Sverige (21.00).

20 september: Sverige–Finland (21.00)

21 september: Sverige–Nordamerika U23 (21.00).

25 september: ev semifinal (01.00 och 19.00)

28 september: ev final, match 1 (02.00).

30 september: ev final, match 2 (02.00).

2 oktober: ev final, ev match 3 (01.00).

Ett stjärnfyllt Tre Kronor ses som en stark utmanare till favoriten Kanada när World Cup drar i gång i helgen.

Men i genrepet mot Europalaget, som av många ses som turneringens sämsta lag, verkade tankarna finnas just på premiärmatchen mot Ryssland i Toronto på söndag kväll.

Det var ett blekt svenskt lag, utan glöd och energi, som gjorde massor av misstag i Verizon Center i Washington.

Efter fem insläppta mål på 22 skott och 77,3 i räddningsprocent byttes New York Rangers målvaktsstjärna ut efter sju minuter av tredje perioden.

– Det finns saker man kunde ha gjort bättre personligen och kanske som lag. Vi spelade dem lite i deras händer, de är ju vassa i spelvändningarna och de fick ganska många två mot en- och tre mot två-lägen och ett par frilägen. Det är något jag måste jobba på hur målen slank in, sade Lundqvist.

Åtta insläppta

Lundqvist var nöjd med sin förstaperiod, då han släppte in en styrning från tremålsskytten Leon Draisaitl efter att ha tappat sin klubba.

Sedan fick han ge sig för två frilägen, en genomåkning sedan backen Mattias Ekholm blivit grundlurad och ett backhandsskott från Draisaitl.

På två spelade träningsmatcher har Tre Kronors stjärnmålvakt släppt in åtta mål.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg säger att han inte är orolig när det gäller Lundqvist:

– Jag går inte omkring och är orolig, men vi tittar på hur chanserna kommer till. Det är flera spelvändningar och frilägen och det är inte bra. Jag tror det blir frustrerat när vi ligger under med 0–1 och plötsligt börjar vi göra grejer som vi inte har kommit överens om. Vi pratade om att vi måste ha tålamod, men vi visade inget sånt.

Steg bakåt

Daniel Sedin (1–3 i numerärt överläge) och Patric Hörnqvist (2–5) gjorde de svenska målen.

Efter förlusten i förlängning mot Finland i första träningsmatchen tog Tre Kronor ett stort steg i returen i Göteborg när det blev 6–3-seger.

Förlusten mot Europalaget var både en och två steg tillbaka.

– Det är inte så mycket att fundera på, det är bara ut och köra. Vi måste ha några bra träningar och fokusera på alla de bra saker vi har gjort och lära av misstagen också. Varför det blev som det blev, sade Lundqvist.

Tre Kronor vann skotten med 36–24 och Grönborg sade att han var nöjd med många saker offensivt. Däremot är förvarsspelet något som måste tajtas till.

Och det snabbt.

På söndag väntar ett anfallsstarkt Ryssland.

– Det är grejer som vi definitivt måste prata om. Vi kan inte spela den här typen av match i nästa match om vi ska lyckas, sade Grönborg.