Fakta: Preliminära lag

Kanada:

Målvakter: 31 Carey Price (50 Corey Crawford).

Backpar: 6 Shea Weber, 44 Marc-Edouard Vlasic – 8 Drew Doughty, 4 Jay Bouwmeester – 88 Brent Burns, 27 Alex Pietrangelo.

Kedjor: 37 Patrice Bergeron, 87 Sidney Crosby, 63 Brad Marchand – 91 Steven Stamkos, 15 Ryan Getzlaf, 20 John Tavares – 24 Corey Perry, 16 Jonathan Toews, 39 Logan Couture – 9 Matt Duchene, 90 Ryan O'Reilly, 97 Joe Thornton.

Övriga spelare: 70 Braden Holtby, 7 Jake Muzzin, 28 Claude Giroux.

Ryssland:

Målvakter: 72 Sergej Bobrovskij (1 Semjon Varlamov).

Backpar: 22 Nikita Zaitsev, 9 Dmitrij Orlov – 74 Alexej Jemelin, 79 Andrej Markov – 47 Alexej Martjenko, 7 Dmitrij Kulikov.

Kedjor: 91 Vladimir Tarasenko, 92 Jevgenij Kuznetsov, 8 Alexander Ovetjkin – 41 Nikolaj Kuljomin, 71 Jevgenij Malkin, 27 Artemi Panarin – 86 Nikita Kutjerov, 87 Vadim Sjipatjov, 90 Vladislav Namestnikov – 63 Jevgenij Dadonov, 42 Artem Anisimov, 77 Ivan Telegin.

Övriga spelare: 88 Andrej Vasiljevskij, 89 Nikita Nesterov, 13 Pavel Datsiuk.

Enligt Babcock spelar det ingen roll vad det är för match som väntar. Oavsett om det är träningsmatch, gruppspelsmatch eller som i natt en semifinal mot rivalen Ryssland i Air Canada Centre, så handlar det ständigt om samma detaljer.

– Vi vill alltid starta bra, starta snabbt men vad gör man om det inte sker? Då gäller det bara att fortsätta spela. Vi fokuserar på att vara i nuet och tänka på att varje byte är det viktigaste, säger han.

– Det ger oss i och för sig inga garantier men det ger oss i alla fall en bra chans.

"Ta hand om pucken"

Mot Ryssland gäller det att ta vara på varje minut, agera rätt i alla situationer och se till att skapa chanser på Sergej Bobrovskij, som imponerade i gruppspelet.

– Vi måste ta hand om pucken när vi har den och vi måste så klart vara bra när vi inte har den. Men vi vill ha pucken ofta och spela så mycket vi bara kan i deras zon, säger han.

– Deras målvakt har varit deras bästa spelare så här långt, det har varit väldigt tydligt, och det gäller för oss att hitta ett sätt att överlista honom.

"Hanterade deras fart"

En av spelarna som Kanada måste se upp för är Alexander Ovetjkin.

Lagkaptenen, som är poängbäst i Ryssland med ett mål och två assist, är inställd på att spela final och därmed förstöra Kanadas planerade fest i Toronto.

– Jag tror att de kommer spela som de brukar, så det gäller för oss att match det med vårt sätt att spela. Vi måste kunna hantera deras fart och spela mer i deras zon än i vår, säger han.

Semifinalen Kanada–Ryssland börjar i natt klockan 01.00.

Sverige ställs emot Europalaget på söndagskvällen klockan 19.00.

World Cup-finalerna avgörs i bäst av tre matcher och spelas på onsdag, fredag och eventuellt söndag den 2 oktober.