IT-jättarna i San Francisco-området gör sitt bästa för att söndagens Super Bowl, där Carolina Panthers ställs mot Denver Broncos, ska bli ett minne för livet.

Trådlösa nätverk har stärkts upp, appar har utvecklats och förföriska reklamfilmer skapats. Och NFL-fans ska med hjälp av virtual reality få uppleva adrenalinkicken hos en kvartsback när spelet bränner till, skriver USA Today.

Dröm som slår in

Super Bowls kanske mest högtidliga stund, den då USA:s nationalsång sjungs, har anförtrotts Lady Gaga.

– En dröm som slår in, säger hon till Billboard.

– Ända sedan jag var en liten flicka har jag drömt om att få sjunga nationalsången på ett stort sportevenemang.

Matchen spelas på Levi's Stadum i Santa Clara som moderniserats och digitaliserats, men sidoevenemang hålls i både San Jose och San Francisco.

Super Bowl skuggar också spurten inför tisdagens politiska primärval i delstaten New Hampshire. När de republikanska aspiranterna möttes för debatt fick de alla tippa matchen.

De flesta valde Carolina Panthers - möjligen med tanke på att South Carolina är valrörelsens nästa anhalt.

Finalen viktigast

Förstagångsväljaren och studenten William Buckley, som entusiastiskt följde den republikanska debatten på ett party på Saint Anselm College där den hölls, sade dock att ändå inte var något jämfört med Super Bowl.

– Fotboll är det allra viktigaste bland oviktiga saker. Jag älskar det och gör undan mina läxor så att jag alltid kan titta på matcherna.

Han planerar att se matchen med sin syster och deras kompisar över en massa onyttig mat.