Den 33-årige forwarden, som gör sin första säsong i Djurgården, klättrade med sina tre mål upp som lagets bäste målskytt den här säsongen med tolv fullträffar.

Det var andra mötet på ett dygn efter Djurgårdens 3–0-seger i Malmö i fredagskväll.

Skånelaget har blivit något av drömmotståndare för Djurgården som har vunnit samtliga fyra matcher den här säsongen och har sju raka segrar inbördes.

Malmö hade inte besegrat Djurgården sedan den 10 december 2013 då lagen spelade i hockeyallsvenskan.

Tre snabba

Det var dessutom första gången sedan månadsskiftet november/december som ett ojämnt Djurgården lyckades vinna två matcher i rad. Segern tog upp laget på femte plats i getingboet kring kvartsfinalstrecket.

– Det är kul att vara topp sex, men det spelar egentligen ingen roll var vi är nu. Det gäller att vara där i slutet. Det kommer en tuff period nu med mycket matcher, sex på tolv dagar, sade Anderson om schemat fram till landslagsuppehållet i februari.

Djurgården satte in segerstöten de sista knappa sex minuterna.

Patrick Thoresen frispelade Anderson som sköt 3–2 efter 14.11 av den tredje perioden.

Marcus Sörensen satte 4–2 efter 16.05 och Anderson fullbordade sitt hattrick efter 16.53.

Tre mål på 2.42 alltså.

Bra Malmöstart

Annars var det Malmö som började bäst och ledde med 2–0 efter drygt halva matchen.

Joey Tenute frispelades av Växjöförvärvet Adam Burish och sköt 1–0 efter 4.23 av första perioden och efter 7.06 av andra perioden styrde Björn Svensson in 2–0 i numerärt överläge efter en tveksam utvisning på hemmalagets Andreas Englund.

Men sedan tog det roliga slut för Malmö som ligger kvar på elfte plats med åtta poängs marginal ned till kvalstrecket.

– Vi hade flera bra lägen att göra fler mål, men vi har varit för ineffektiva hela säsongen, speciellt på bortaplan. Dessutom måste vi ta färre utvisningar, sade Malmös assisterande tränare Andreas Hadelöv.

Matt Anderson, som också gjorde 1–2-målet, var den stora profilen i hemmalaget med sitt hattrick, men hela kedjan var bra och gjorde sex poäng. Patrick Thoresen hade två assist och Daniel Brodin ett målpass. Backen Linus Hultström gjorde ett mål (2–2) och spelade fram till två.