Trion Lukas Vejdemo, Markus Ljungh och Robin Alvarez brukar i vanliga husera som tredjekedja, men till onsdagens match hade de lyfts upp två hack till toppkedja.

Trion tackade för förtroendet och gjorde två av målen och totalt fyra poäng när Djurgården prickade rätt igen.

– Vi har lite flyt med målskyttet just nu. Vi försöker jobba mycket med skridskoåkningen, vi är tre bra skridskoåkare, vara frejdiga, skjuta mycket och gå på returer, sade Alvarez.

Stockholmslaget hade blivit nollat i två av de tre senaste matcherna, senast mot Örebro hemma i måndags då det blev förlust med 0–2 trots 39–14 i skott.

Däremellan tog Djurgården en imponerande 5–2-seger mot Frölunda då ovan nämnda trio gjorde varsitt mål och totalt sju poäng.

Viktig kvittering

Kedjan har fått beröm för sitt frejdiga spel hela hösten, men det är först nu poängen börjat trilla in.

Robin Alvarez sköt hemmalagets första mål – hans femte för säsongen – när han rundade Röglekassen och distinkt överlistade gästernas målvakt Lars Volden efter 13.27 av den första perioden.

Ett viktigt mål då Rögle bara 43 sekunder tidigare hade tagit ledningen genom Jordan Smotherman.

Och inte helt fel för en gammal Malmöspelare.

– Nej, verkligen. Även fast jag inte spelar i Malmö längre så taggar man till lite extra mot Rögle, det är en speciell känsla, sade han.

Fjärdekedjans Emil Lundberg gjorde 2–1, innan förstakedjan klev fram igen då Lukas Vejdemo sköt 3–1.

Markus Ljungh noterades för två assist.

Ledaren bröt torka

Först därefter började de ledande spelarna röra på sig. Passningsspecialisten Tomi Sallinen, som leder interna poängligan, sköt både 4–1 och 5–1 – och bröt en nio matcher lång måltorka.

Passningsläggare båda gångerna var Patrick Thoresen, som dock inte gjort mål på fem matcher. En annan som har det tungt med produktionen är amerikanske centern Matt Anderson som bara gjort ett mål de senaste nio matcherna. Dessutom saknades Marcus Sörensen på grund av skada.

För ett skade- och avstängningsdrabbat Rögle blev det en tuff kväll.

På grund av den långa frånvarolistan hade två utlånade spelare kallats hem – backen Alen Bibic, Leksand, och forwarden Robin Kovacs, AIK.

Bibic fick en kort match. Redan i första perioden åkte han på matchstraff för en tackling mot huvudet på Markus Ljungh, som dock kunde spela vidare.