Bara fem timmar innan nedsläpp kom beskedet att ännu en meriterad stjärncenter lämnar Örebro Hockey med omedelbar verkan.

– Jag kan bara säga att han lämnar laget av personliga skäl, säger Örebros assisterande tränare Johan Tornberg.

– Jag har ingen aning om han kommer tillbaka till oss.

TT: Hur kan laget ha påverkats av det här plötsliga beskedet några timmar före nedsläpp?

– Inte på något sätt. Gruppen vet spelreglerna och jag såg ingen som helst skillnad i hur spelarna agerade och regerade före matchen.

Fartfyllt

Justin Hodgman värvades strax efter nyår då höstens tidigare förstecenter Jakub Petrozalek brutit sitt kontrakt med klubben. Hodgman kom närmast från AHL-laget Chicago Wolves och i Örebro hoppades man att kanadensaren skulle ta en ledande roll i laget.

Men det blev bara ett mål och tre assist i Örebrotröjan och i förra bortamatchen mot Färjestad, som närkingarna vann efter straffar, var stjärnförvärvet petad.

Och senare på fredagskvällen kom nästa smäll för Örebrosupportrarna när laget föll mot Frölunda hemma i Behrn arena.

Den första perioden var fartfylld och underhållande – men blev mållös.

– Det blir alltid bra och roliga matcher mellan oss och Frölunda. Vi dras med i deras tempo, Frölunda gör oss bra helt enkelt, säger Johan Tornberg.

Men det räckte inte till tre poäng.

– Nej, men med tanke på att Frölunda hade ledningen så långt in i matchen så är jag nöjd med att vi åtminstone får med oss en poäng.

Avgjorde i förlängning

Det var Örebros Ville Viitaluoma som inledde målskyttet när han läckert tryckte in pucken bakom Frölundas målvakt Johan Gustafsson. Efter halva andra perioden kvitterade sedan Frölundabacken Henrik Tömmernes i spel fem mot tre. Och tre minuter in i tredje perioden var Ryan Lasch framme på en retur och skickade in 2–1 till Frölunda.

Örebro tryckte på en hel del på slutet men Johan Gustafsson imponerade i gästernas bur. Först elva sekunder före ordinarie tid kom kvitteringen då Ville Viitaluoma tryckte in sitt och lagets andra mål i öppen bur.

Men i förlängningen avgjorde sedan gästernas Artturi Lehkonen. Frölunda tog därmed andra raka segern efter en tre matcher lång förlustsvit i SHL. Redan ett dygn senare, på lördagskvällen, tar Frölunda emot Örebro i Scandinavium.