Fakta: Detta har hänt

The Telegraph publicerar en video där Allardyce ses förhandla om ett avtal med män som uppger att de representerar ett utländskt bolag som hoppas kunna tjäna pengar på Premier Leagues miljardtransfermarknad. Männen var egentligen journalister under täckmantel och med dold kamera.

Sam Allardyce ska i utbyte mot pengar ha erbjudit affärsmännen hjälp att runda reglerna som förhindrar att tredje part kan "äga" rätten till fotbollsspelare.

I filmen kritiserar han även sin företrädare Roy Hodgson.

Englands fotbollsförbund FA ber att få alla uppgifter från The Telegraph.

FA håller enligt The Guardian flera krismöten, där Allardyce får ge sin egen bild av uppgifterna.

FA meddelar att Sam Allardyce får lämna sitt uppdrag som förbundskapten, 67 dagar efter att han tillträdde.

Avslöjandet om Allardyce är bara första delen av en granskning som The Telegraph har gjort av engelsk fotboll. Tidningen skriver att de under de kommande dagarna kommer med fler avslöjande, bland annat att två kända fotbollstränare har diskuterat liknande avtal som Allardyce och att spelaragenter säger att tio tränare tar emot mutor för att ordna spelartransfers.

Fakta: Sam Allardyce

Född: 19 oktober 1954 i Dudley, Storbritannien.

Spelarkarriär: Mellan 1971 och 1992 spelade han för elva klubbar, bland annat Bolton, Sunderland, Millwall, Coventry och West Bromwich.

Tränarkarriär: Inleddes 1991 som spelande tränare för Limerick. Har sedan dess bland annat tränat Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham och Sunderland. Förbundskapten för England från juli till september.

Sam Allardyce var Englands förbundskapten i blott 67 dagar. I en video som publicerats av The Telegraph står 61-åringen för en rad kontroversiella uttalanden. Bland annat ses han förhandla med affärsmän – egentligen journalister med dold kamera – om ett avtal för att tjäna pengar på Premier Leagues miljardtransfermarknad. Allardyce ska då, i utbyte mot pengar, ha erbjudit affärsmännen hjälp att runda reglerna som förhindrar att tredje part kan "äga" fotbollsspelare. Männen uppger att de representerar ett utländskt bolag

I inslaget säger Allardyce att vissa agenter fuskar med reglerna runt spelarvärvningar hela tiden.

– Man kan komma runt det (reglerna). De stora pengarna finns uppenbarligen här, säger förbundskaptenen och berättar att han var med och skrev ett tredjepartsavtal med en ecuadoriansk spelare under sin tid i West Ham.

Kritiserar Hodgson

Reglerna mot det som en del kallar "slavkontrakt" infördes av det engelska fotbollsförbundet (FA) 2008 för att förhindra att företag äger andelar i fotbollsspelare. Internationella fotbollsförbundet Fifa följde efter 2015.

Allardyce ger inte bara tips på fusk. Han kritiserar även sin företrädare Roy Hodgson, som han kallar för "Woy" och säger att denne var obeslutsam. Han säger också att det engelska landslaget underpresterat för att det funnits psykologiska hinder.

Flera krismöten

Under dagen höll FA, enligt The Guardian, en rad krismöten innan de slutligen bekräftade att Allardyce får lämna sin post.

"Allardyces beteende, som det rapporterats om i dag, var olämpligt för Englands förbundskapten. Han accepterar att han har gjort en felaktig bedömning och har bett om ursäkt. Men på grund av allvaret i det han gjort har FA och Allardyce kommit överens om att avsluta kontraktet med omedelbar verkan", skriver FA bland annat.

U21-landslagets förbundskapten Gareth Southgate tar tillfälligt över ansvaret över Englands landslag under de kommande fyra VM-kvalmatcherna.

England vann första tävlingsmatchen under Allardyce med 1–0 mot Slovakien. Den 8 oktober fortsätter VM-kvalet med hemmamatch mot Malta.